Wednesday, March 31, 2010

:: heHehEhEHe ::

tetibe teringat keJadian beberapa hari lepas, hari yang agak luCu bagi teman..hahahaha..mungkin hanya baGi teman but nOt fOr the Others..citer nye begini, dikala pagi hening nan nyaman sekali..teman call en.vespa seperti rutin harian yang teman buat befOre nih..tapi xde respOn..kire tak pe lah..teman fikir hari tu weekend mUsti en.vespa still tidO..okeyys tak pe la. teman try call lagi dalam pukUl 11am, still nO respOn ...uishh..mane plak lah dia pergi..nape la tak jawab phOne ..slalOo tak macam nie. takpe teman hOld dulu..pastu abOut 3pm teman call and call, still nO respOn..memang teman risO..mane le tak risO wehh...takut jadi pe2 lak..bUkan nak fikir negatif tapi risO da melebihi tahap maksima...huh!

teman pOn send mesej.. " salam, nape tak angkat phOne? " 10 saat kemudian mesej terbalas " perlU ke" terkezut teman bace msj tu..eh..balas plak..uish..nie ape keS la pLak nie..aduh..puaS teman fikir..ape la pUnca dia jwb camtu..macam nak marah teman jer, kaji punye kaji..still xdapat jawapan...emm....memang cedih..huh! rase nak luluh jantung..awat plak la jadi camni...xde sebab lain dalam fikiran teman, teman de wat salah ke? tak tau nak fikir ape dah..ape yang teman buat?? em....teman terfikir adakah kerana teman On fb and kOmen2 dengan kengkawan dia, dia marah..adakah teman bOrak2 ngan kengkawan vespa dia dlm fb dia marah..?? Owh nO! teman btOl2 risO..em..setahu teman, en.vespa memang sedia maklum yang teman slalOo je bOrak2 and bual dgn kengkawan dia..kawan dia kawan teman jugak..tapi kenapa dia nak marah...?? rase teman, en.vespa tak pernah marah teman atas sebab teman bOrak2 ngan kawan dia Or sebab Orang ketiga..Uishh! ape lah punca dia buat camni..teman udah tak tau nk fikir ape dah..

akhirnye, da memang tak tau pUnca..teman jUst mintak jasa baik kengkawan dia tO delete aLL pOst and kOmen 2 yang teman Or diorang buat antara teman dgn diOrang @ antara teman diOrang dan en.vespa..sO diOrang pOn buatlah..then, diOrang pLak rase bersalah bile teman citer perkara yg berlaku....dan mintak maaf sgt2..walhal sebelUm nie ok je..kalO borak2 kengkadang en.vespa pOn jOin skali, tapi nape dia nk marah..tak pe lah, delete je mane tau kOt dia marah sebab tu kannn...em em em em..ok teman da delete semua tue..then teman tanya lagi en.vespa..nape dia jd camtu..last2, dia jawab jugak >>>>>>>>>

jeng jeng jeng...rOpenye dia marah kat teman sebab dia sedih kerana ada 1 hari before tu..dia tanya teman (rindu kat dia tak) teman jawab (tak)..dia tnya lagi..teman still dgn jawapan yg sama..Oleh kerana jawapan yg teman bagi tue tak memberangsangkan..sO itu yg membuatkan en.vespa sedih dan mOody (kire macam xnak kawan ngan teman la sebab teman tak rindu dia) hahahhaa...aduhai sayang...itu hanyalah gurauan semata2....teman jUst joking2 je...time tu, teman jUst nk bergurau jer..saje main2..maybe en.vespa terasa cOz teman tak pernah bg jawapan mcm tu pada dia..sebelum nie adalah sebaliknya... (rindu sgt kat dia..hehehehe) akhirnya dia Ok and seperti biasa..teman mintak maaf kalO ayat tu wat dia terasa..and dia pOn mintak maaf sebab tetibe tOuching plak..hehehe..sama2 maaf yek ;)

uishh! en.vespa nie..walaupOn egO nye tinggi..sensitiviti perasaan still tinggi woO..teman ingatkan tak de la nk tOuching2 nih..biase gurau2..xde tOuching sgt..tp kali nie agak tOuching cOz dia cedih orang yang dia sayang tak rindu dia (kate dia la) hehehe..yeah! perLu sedar ..setiap insan mempunyai perasaan..okkeeyysss..
kemudian kami baik semula..memang tak pernah pOn gaduh lebih dari 1 hari..huhuhu, tak tau nape..gaduh mUsti kejap2 je..pastU masing2 mintak maaf balik..alhamdulillah setakat nie macam tu la..hOpefully macam tu la hendaknye..gaduh2 ckit..besh gak..asam garam dalam relatiOnship..(orang kate la kan..hehehe ) bila da baik, kenang kembali keadaan gaduh..hahaha ketawa la berdua..jauhkan lah kami gaduh2 memanjang masam muka berpanjangan..uishh..rase lain je..tak pernah lagi setakat nie..

then, teman pOn cite hal sebenar pada kengkawan en.vespa yang rasa bersalah tue..hahaha..ketawa diorang..wat pOnat je delete2 aLL the pOst and kOmen dlm fb..ceehhh..rOpenye bukan sbb tue..hahahaha....mcm buat keje bOdo je..kata mereka..hahaha...ape2 pOn teman udah terasa, tak mungkin sebab itu en.vespa nk marah..alahamdulillah bersyukur pada Allah, cOz tak pernah lagi setakat nie kami gaduh sebab Orang ketiga..tapi disebabkan Orang ketiga la hubungan makin rapat dan kerana Orang ketiga lah kami declare 8 tahun lepAS..ceewaaaahhh.... time kasih kepada Orang ketiga itu, kalO tak..tak tau la..adakah teman nie bersama dengan en.vespa@x skrg nie ;) (kalO da jOdoh..tak kemana..juga..kan)

kalO dikenangkan still lagi rasa macam nk ketawa..bile citer kat en.vespa pOn dia akan ketawa bile stOry yang kengkawan dia dOk semangat delete pOst and comment kat fb...hehehehehehe..maap ye 'tawan2'...hehehe ;)

Monday, March 29, 2010

:: akHirnyA menUju pUncak! ::

yeah!! akhirnya masa yg ditunggu-tunggu telah pOn tiba..kini, prOposal teman suDah siap 100% dengan jayanya..2 hari tidO kul 3 pagi dOk wat benda tue...huh! memang berbalOi..syukur alhamdulillah. hari nie jUst ready fOr print and past up kat En.Md Yusuff selaku pensyarah tutOrial.. and kemudiannya akan di past Up kepada Dr.Hanafi selaku Penyelia tesis teman...thanks tO Dr.Hanafi yang terima prOpOsal teman as a tajuk fOr thesis next semester...tak payah susah2 teman nak buat prOpOsal lain da....ehehehehe...

kerja lain yang masih tertinggal hanyalah sisa2 asgment yang mungkin hanya tinggal 30% lagi untuk disiapkan..chaiyok!chaiyok! wahai natasha...
siapkan tugasan ceeepppaattttt.........hehehe..misi untuk minggu nie, nak siapkan semua asgment..cOz nak balik umah..yea..yea..balik umah..hahaha..balik lagi..kan..

nie nak p bOoking tiket ketapi awal2 nih..kalO x..mUsti abes! rugi woO..nek ketapi baru
rm 12..kalO nek baS..rm 21.40..bezakan...bek nek ketapi..kalO nek bAs..kena p BTS la, pastu p Plaza rakyat la...aduh! memang memenatkan...kalO ketapi terus je g kl central..ha! tunggu je ketapi kat ctu..even ketapi agak lame ckit..tp cam oOkeyyss la..lebih kurang dlm 3~4jam je...rileks2 je dlm tren tue..ehehehe.
..kalO bOriing2 sembang2 ngan abang cheCk tiket tue..hehehhee...semuanya peramah2 belaka..hehehe...

ha nie nk prOmOte ckit..air jUice carrOt susu kat cafe kOlej teman (kolej KIY) memang mabeles wehhh.....sedap bangat...!!teman nie sebenarnya tak pernah pOn minum jUice carrOt befOre nih..sbb xberapa minat carrOt mentah nie..tapi ari tue sekali , en.vespa perli teman..katanya "rUgi wOo..xmakan carrOt mentah..orang
makan mentah la sedap..cicah ngan sOs plak..huh! tengOk muka2 Orang makan carrOt mentah..suci lagi mUrni gitu.." (sambil tunjuk2 muka dia) hUh! memang tercabar..last2..teman pOn tOrai la juice carrOt nie..tak tau la rOpenye memang sedapp!mabeles! tapi bg teman..tak semua restOran atau kedai makan yang bOleh buat juice carrot sesedap itu..hehehe...tapi, memang tiada tandingan la setakat nie..bagi teman kat kOlej teman itu la yg paling mabeles...huh! cedapnye..cedapnye...cedapnye..... ;)

gambO bawah nie..teman snap kat bilikk..hehehe..nie ler juice carrOt susu yg mabeles tu! memang berbalOi..sedap+cukup rasa+banyak lak tu..minum 2 orang pOn belum tentu abesh.. ;)

p/s : hehehe air bungkus je kan..maklumlah student..hehehe

Sunday, March 28, 2010

:: kEinDaHan raSa CinTa ::


Cinta tidak mati. Cinta itu abadi. cinta tiada batas darjat dan juga cinta tidak kenal usia. Apabila bercinta, jiwa raga dibuai gelora asmara, jantung berdegup kencang, minda tidak keruan, tanah tidak berpijak, diri sentiasa di awangan. Perasaan sentiasa mencengkam kalbu. Cinta mengetuk pintu hati, mengajar erti kasih, lalu kasih memupuk rindu. Cinta sememangnya indah kerana kita hidup dalam khayalan. Cinta sememangnya unik kerana kita asyik diulit mimpi yang indah-indah belaka. Cinta itu ada kuasa luar biasa. Bila cinta beraja di hati kita sanggup berkorban segalanya demi kerana cinta.

Cinta datang tanpa dipaksa. Hadirnya tanpa diundang tanpa diharap. Ia mungkin berputik dari mata turun ke hati. Ia mungkin dari bicara yang melunakkan atau barangkali dari aura karisma. Kalau jatuh hati, hati jadi sakit, jatuh sayang, jiwa terseksa tetapi bagaimana jika jatuh cinta?? ia menggamit rindu. Setiap langkah dirantai kasih. Setiap bicara mengalun keasyikan. Kasihnya mengundang ketenangan. Sentuhannya membangkit kemesraan. Cinta mengungkap kesetiaan. Apabila ia berlabuh dalam sebuah hubungan ia menyimpul ikatan bunga kejujuan. Ikatan suci cinta tidak layu tidak akan pudar ditelan zaman. Namun adakala cinta tidak seindah yang kita angankan. Benar cinta itu mampu membahagiakan tetapi tidak kurang menyakitkan. Apabila perpisahan mendatang barulah kita tersentak dari lamunan.

Kata orang, jika kaki yang sakit, kita hanya tidak dapat berjalan namun jika hati yang sakit, kita akan hilang kebahagiaan. Apabila cinta putus di tengah jalan, bangkit dan mulakan dengan cinta baru. Patah tumbuh hilang berganti. Usah mengharap pada yang tidak sudi. Jangan terikat kepada cinta yang telah pergi.

Jangan berikan cinta jika kita tidak bermaksud. Jangan main-main cinta jika hati tidakk cinta. Jangan sekali-kali membuat orang jatuh cinta sedangkan kita tidak berniat langsung untuk menerimanya saat ia terjatuh. Cinta itu hanya istimewa jika diberikan kepada yang layak menerima. Memang cinta itu agung tetapi rasa kasih dan sayang boleh mati. Apabila hilang rasa sayang maka hilang juga rasa cinta.

Cinta memang tidak mementingkan wang tetapi wang penting untuk memelihara cinta. Biarlah kita menjadi cinta terakhir kepada seseorang kerana mungkin kita sudah terlambat untuk menjadi cinta pertamanya tetapi kita tidak akan pernah terlambat untuk menjadi cinta terakhirnya. Biarlah kita menguasai cinta, jika gagal beerti kita masih berupaya melawan perasaan kecewa sekalipun teramat pedih, luka dan sengsara jika rindu tak lagi menunggu di hujung impian. Ingatlah cinta yang Hakiki adalah Cinta Pada Ilahi...

p/s : special dedicatiOn fOr jijOl ;)

Friday, March 26, 2010

:: kEnanGan tEraTak hiJJaz ::

yeah!! dimulakan dengan bismillah..hari nie sehari suntuk teman dOk kat PTSL dengan kata nama lainnya Perpustakaan Tun Sri Lanang..hahaha, time2 camni baru ler kaki nie rajin nak jejak je sana..kalO tak..lalu aje lah...nk siapkan asigment yang terkumpul nih..wajib la ke sana.. kan..dengan keadaan yang agak busy sekarang nie, tapi still ade gak la ciput2 mase yang terluang nak menaip untuk entry nie..sekurang2nya hilang tensiOn..
teringat kenangan beberapa bulan yang lalu teman and sedare-mare en.vespa bermalam di Teratak Hijjaz Astana Dugang Country resort yang terletak kat Sg Merab Bangi..huh! tetibe teringat bile tertengok gambo2 time tu..ehehe..serOnok sangat. time tu umah wencO (mak cik en.vespa) ade wat kenduri aqiqah..jadiknya kami nie datang dari ipOh..bermalam lah kat teratak tue..nk dijadikan citer..yang jOin bermalam kat teratak tue family ucu, family yOp in, alOng, teman and en.vespa..rumah yang disewa adalah 2buah..sO, mereka 2 keluarga terpaksa berpisah untuk 1 malam tue kerna ada insan2 yang tidak berkeluarga nie..sape lagi..huhu,teman en.vespa and alOng lah..huhu..kire nye kitorang divided 2..1rumah fOr kaum Adam, dan 1 rumah lg fOr kaum Hawa..huhu..rase bersalah jer time tu..yelah terpaksa memisahkan dua keluarga ini...huhuhu..tp best sangat, dOk dalam umah tu, semua kaum hawa (ucu, kak yusma) dengan adanya baby2 yang cOmel..eE..geram nengok nyer..seronOk dapat main2 ngan baby2 nie..hehehe..
cantek pemandangan kat teratak nie..aman dan damai..kalO kate nak rileks2..ha..datang la kat situ..insyaAllah tenang..kan ucu?? ehehehe...pandai wencO memilih tempat yang strategik untuk kitorang bermalam..dalam umah tu memang cOmplete semua ade termasuk tv, katil2, tilam bawah lagi..mmg cOmplete la.. ;) bukak jer pintu umah tu..terus ade kOlam..and ade ikan2 bermain dala
m kOlam tu..best wehh...kalO time malam2..sungguh rOmantis...hahahaha...sO, kalO nk try merasai ketenangan terindah..pergi la ke situ okkeeeyyyss..! tetibe nak wat prOmosi lak.. ;)

tadaaaaa........

~~yOp in+ain, kak yusma+adam, along, pakcu, ucu+anis, teman, en.vespa, rahman, najmi~~



















okkeeyyss...itu je la..setakat nie..kenangan terindah kitOrang bersama..hehehe...

Thursday, March 25, 2010

:: emOsi teman ^_^ ::

ermm....udah berhari-hari meninggalkan blOg nie akibat menyelesaikan tugasan-tugasan yang perlu diselesaikan. yeah! akhirnya dapat juga selesai dengan sempurna..alhamdulillah..lastweek teman balik kampung..huh! memang sO excited..seronok dapat balik kampung..seronok sgt2..ermm..bagi teman jiwa teman tenang bila dOk kat kampung..dapat bual2 dengan mak..puas and hepy sangat..segala masalah akan hilang dan ketensiOnan berkurang bile dapat jumpe mak..selagi ada hayat dikandung badan, teman takkan sia-siakan masa yang ada untuk sentiasa disisi mak!! akak sayang mak!!

sejak beberapa hari nie teman rasa emOsi teman tak berapa nak stabil..mungkin sebab beberapa perkara yang menjadikan teman terasa hati dan syahdu sgt..(ahaks! tetibe syahdu ni..ape ke hal nye??) setiap orang ada masalah kan..dan kadang-kadang bila masalah itu sentiasa membelenggu fikiran kita, akan menjadikan kite stress di tahap maksima seterusnya terus bUrn-Out! huh..bile da burn-Out..mmg susah ler nak dipulihkan lagi..tapi ade je teknik-teknik nye..hehehe..teman pOn baru tau de perkataan burn-Out tu sejak amik kelas tekanan dgn Dr.rOSADAH..hehehe, thanks Dr!

thanks tO kak maria yang banyak bagi semangat and kata2 perangsang..thanks kak maria! my belOved sis! betul kata kak maria, Tuhan tidak akan uji hambaNya melainkan Dia tahu bahawa hambaNya mampu untuk menghadapinya..kan.bila kita rasa diri kita susah, ada lagi orang yang lebih susah dari kita, bila kita ada masalah, ada lagi orang yang lagi banyak masalah dari kita..sentiasalah bersyukur..Allah uji kita kerana kita insan terpilih dari berbilion-bilion hambaNya..specialkan ;)


video

Thursday, March 18, 2010

:: aS tiMe gOes bY ::








We ar
e older now but better by far

Who knows how good it can be
Our love still grow
s like a plant in the sun
Or a wave rising u
p from the sea.

We laughed before, but we laugh more now.
Life is more fun
so it seems.
Days are sunnier, the moon shines brighter;
Our life is the stuff of dreams.

We shared in the past, but today we share more.
There’s a warmth that keeps growing inside.
We loved when we met; it was powerful then,
Yet now our love’s strong as the tide.

You’re the best, dearest thing to come into my life,
Like an angel from out of the sky.
And I know one thing sure: You’ll be dearer still,
As time goes by.


special fOr mOhd AizaT bin mOkhTar.. hepy anniversary fOr the 8years! thanks fOr being the special One in my life..may Allah bless Our relationship..insyaAllah. thanks fOr everything!!

Wednesday, March 17, 2010

:: ~~~~~~~~~~~ ::

huh selesai 1 kOje teman..nie ade lagi beberape kOje yang belum selesai...btw, mengepost entry sudah jadi kemestian, ala-ala nak release tensiOn gitu...owh! kewujudan ulser bawah lidah teman nie memang memedihkan..uhuk! sangat susah nk makan..pedih sangat..betOl-betOl duuugaaannn..sabo aje lah...udah teman kena ulser..en.vespa pOn kena ulser...siap 3 lagik dalam mulut dia..hehehe, sabO je la ye...
tatkala cuaca yang agak panas sekarang nie, kite plak jarang2 nak minum air masak bebanyak..asyik nak minum ais jer..ha!tu yang kena ulser tu..sO, kalo bercalling-calling dengan en.vespa..senyap je la..masing-masing sakit mulut...hahaha..tiade leteran dari teman dan juga dia beberapa hari nie..bersih je telinga..hahaha..maybe time ni masa untuk telinga-telinga kita berehat kan..kan..kan;)
ari selase On 16/3 ari tu, teman naik bas ukm..hahaha..(kejadian pelik+kelakar bagi teman ler) telah berlaku.. memang nk tergelak nengok kejadian itu..ade gak macam tu erk kat UKM nie..hehehe tapi bile kite dalam keadaan terdesak..ape2 pOn bOleh buat..maybe teman pOn kot2 wat perkare yang same..
hehehe..macam nie pOn ade..maybe Orang tu terlalu sejuk kan...sO, dia nak halang udara sejuk tu keluar dari lObang tu, sO dia pOn letak sapu tangan kesayangan dia kat situ..maybe dia terlupe nak amik balik..maka, tertinggal la kat dalam bas tu..teman yang kebetulan duduk di seat situ..terpandang dan terus tergelak..hahaha...kelakar...erm..gambo tu sumbangan ikhlas dr henset cik mun ketika kejadian (cik mun kat sebelah teman)..ehehe..da cantek da design dalam bas tu..tetibe jer....ade aksesori baru..hehehe

yeah! esok anniversary teman ngan en.vespa yang ke-8..alhamdulillah...
sO, wajib balik kampung minggu nih... ;)

Tuesday, March 16, 2010

:: tidO..tidO..dan tidO... ::

aaarrrgghhhh!!! tidak !!!! kenape la sejak akhir-akhir nie asyik nak tidO je kOje nye, balik je kelas, musti tidO..huh! rase macam bazir je masa tu..tapi memang da tak bOleh tahan weh.....asyik..tidO..tidO..tidO..dan tidO....teman tak tau la apa puncanya..belum kaji lagi...

erm..nie pun buat entry ni siap dah bersantai atas katil prepare fOr sleep..yeah!! mari tidO..memang
nikmat bile tidO nih..tambah-tambah plak xde mimpi ape2 memang nyenyak tidO..kalau ade mimpi2 tu yang mengganggu and buat kite penat bile da bangun..rasa tak puas jer..

nak-nak plak, mimpi buruk..macam kena kejOr dengan anjing ker..hahaha, musti penat bile bangun tidO tu kan..bajet macam da buat pecutan terlampau 100meter..hahaha, alih2 rOpenye masih di atas katil..ngeh..ngeh.ngeh..
macam-macam kan... ;)

nie masuk la bab story-mOry kite ari ni, bab pOsisi tidO..bu
kan ape, dah alang-alang citer pasal tidO nih, jOm kite citer2 ckit bab posisi tido..berdasarkan pengalaman kan..mesti macam2 posisi orang tidO yang kite pernah tengok..tertonggeng, terbalik, meniarap..macam2 lagi..kengkadang kelakar kan..hah! belum tengok diri sendiri tidO macam mane ..entah2 lagi teruk and kelakar dari orang lain..

Kebiasaannya, kalo girlz2 tidO..mesti peluk bear2 dia kan..
cOmel jer..TAPI..teman perasan yang bile teman tidO..teman suke meletakkan bear2 di belakang teman and bukan dalam pelukan...hahaha..ape kes?? teman pun tak tau, tapi hakikatnya memang macam tu..nape erk...teman suke lagi bear tu dOk kat belakang..just letak je la..pastu tidO..rase selesa dan selamat..hehehe..tapi kalO tetibe terindu kat sesape yang berkenaan..ha, time tu baru nak ala2 cOmel posisi tidO nyer..sebab bear tu dipeluk je.. siap tak lepas2..hehehe......

Adik teman yang sorang ni (wanie namanya) kalo dia nie tido..6 bijik bantal untuk dia jer..huh! tak tau la dia buat per...setiap sudut ade bantal..atas bawah, kiri kanan, ha..mane lagi entah dia letak..teman pun tak tau la..tapi memang kalo nk tidO..6bijik fOr sure untuk dia...macam-macam peel orang nk tidO ni kan..hehehe

nengok gambo bawah nie..ade tak same dengan kite ..hehehe






nak tidoOo....jOm semua..kite p tidO..besh woO...tido..tidO..tidO...
yeah!

sile la click pada gambO untuk penerangan lanjut yea.. ;)

Monday, March 15, 2010

:: mOh ke kUaLa KanGsOr ::

ha..al-maklumlah udah 3minggu teman tak balik..sO, rindu yang mendalam kini tersimpan di lubuk hati teman nih...hehehe..sO, untuk mengurangkan rase rindu tu, teman nak layan pic2 kampung halaman teman...waaaa mane tau bOleh jugak release rindu tu kan...maybe la akan berkurang kOt..and sekaligus teman nak bawak mike semua jenjalan ke kampung teman...mOh..mOh...

musti ade yang tak pernah ke sana kan...rugi woO...hehehe, bandar diraja gitu...memang sentiasa bercahaya..kalo jenjalan time malam...huh! lampu keter terbakar pun xpe, dah terang lagi bersuluh disinari cahaya neon lampu perhiasan kat situ..hehehe...cantek..weh!! riang-ria warna warni lagi..memang besh! nak-nak plak bawak kanak-kanak, serOnok je diorang layan cahaya colOurful tue...







































































ha...besh kan..nengok gambo2 nih...cantek tak pemandangan kuale kangsar..hehehe, kalo de masa mOh ler datang...macam-macam ader..
huhuhu..maaplah xde letak label..teman udah tak larat nak menaip...huhuhu, nanti teman citer lagi...okeysss!!
p/s : gambo cahaya lip-lap xdapat teman nak tunjuk...sebab sume xclean and clear..huhuhu..cedih!

Sunday, March 14, 2010

:: thE differEnce beTweEn ::

beberapa hari nie, agak membosankan teman...befOre this, tak tau ape puncanya..bUt after make sOme analysis...ha! baru terjumpe puncanya..sO, nak tak nak..ape2 pun terjadi, teman kena teruskan perjuangan yang belum selesai...ceeewaaahhhh ;)

busy woO sekarang nie..keje menimbun2..sO must dO all that works as soon as possible with the schedule..hahaha..schedule ler sangat kan, tapi memang kena ade benda alah tu..kalo tak..tak jadik ler keje teman...da hampir 3weeks tak balik umah...misS mak sO much!! giler2 punye rindu nih...misi pertama fOr this week adalah membeli tiket untuk balik umah and hOpefully misi itu dilaksanakan dengan jayanya, yeah!! and misi kedua juga muncul iaitu menyiapkan semua assignment!! tengok la..betapa pentingnya balik umah tu..dimana teman meletakkannya as the first mission...pencing tu pencing....( dengan gaya Nabil RL)

occay, kite masuk stOry mory plak erk...bak kata Dr.Hasnah "stOry mOry, mOrning glOry"
.actually, xde story sangat coz kepale penuh dengan asgment jer..bUt fOr release tensiOn nih, teman story la jugak mane2 yang bOleh story kan...hari nie, genaplah usia pertunangan teman dengan en.vespa 1bulan...(14/2~14/3) alhamdulillah.. bersyukur pada-Mu ya Allah..even baru sebulan..tapi banyak perbezaan yang teman rasa antara zaman cintan-cintun dOlu-dOlu dengan alam pertunangan nie..memang banyak bezanya..kalau dulu xberapa nak matang dari segi pemikiran, bUt nOw..alhamdulillah..semakin dewasa. kalo dulu gaduh2 mungkin agak berpanjangan sampai ke 1 hari..bUt bila da bertunang nie..time tu jugak bOleh reda...masing-masing bOleh terima nasihat and teguran..alhamdulillah..dan sekarang masing-masing berusaha untuk mendapatkan kebahagiaan untuk masa depan berbanding dengan dulu masing-masing dOk berangan tentang masa depan..ape kes dOk berangan..ape yang kite dapat huhuhu..teman nie memang suke berangan, sO kalo en.vespa tau..mau teman kena kutuk..huh! dia memang tak suke teman dOk berangan-angan nie..bagi dia, kalo nak dapatkan sesuatu..sila usaha..usaha..dan berusaha...jangan berangan jer kojenye...sO, bila dah bertunang ni, memang jarang da teman nak berangan-angan nie..fOkus pada perkara yang teman nak wat jer...

DAN satu perkara lagi, bezanya dulu dengan after bertunang nie...adalah when people ask me when will get married?? hah! soalan yang memberangsangkan Otak betul weh....semuanya pakat nak bertanya, tapi teman tak nafikan..memang adatlah kan. bila orang tau kite da bertunang...mesti orang nak tau jugak bile kite nak kawen..that's nOrmal..sO, teman terima je la persoalan tu dan menjawabnya dengan berhemat ;) insyaAllah, bila sampai jOdoh, ade rezeki kawenlah... nak cakap bila-bila tu..teman tak berani sebab semua tu dah ditentukan...sO, tibalah masanya nanti...okeyss!

DAN LAGI...satu lagi perkara yang membezakan keadaan befOre tunang and after tunang nie...bila sesiapa tau yang kite dah bertunang, fOr sure takde lagii lelaki yang nak ganggu kite lagi berbanding dengan befOre this .....hehehehe...cincin pertunangan tu amatlah tinggi nilainya dan menjadi lambang yang menonjolkan either kita da bertunang@x...bukan apa teman dah banyak kali kena...sO, bile diOrang tengok je cincin...senyap terus...tak ganggu lagik... yeah! that's great...!!! apa-apa pun, bile da bertunang nie, memang banyak perkara yang menjadikan teman lebih matang , berfikir secara rasional dan lebih Optimis dalam sesuatu perkara...and hOpefully, lebih banyak lagi perubahan yang positif berlaku supaya kehidupan yang dilalui sentiasa ceria, bahagia dan diberkati Allah slaloO... ;)

p/s : dOakan kebahagiaan anda dan juga kebahagiaan kami di dunia dan di akhirat..aminn........

Friday, March 12, 2010

::mAdAh hELaH + piC besh! ::

kehidupan yang penuh dengan bermacam dugaan dan rintangan..adakala kita di atas, dan adakalanya kita di bawah..maka, sentiasalah bersyukur dengan apa yang kita ada. Kadang-kadang, apa yang kita rancang belum tentu dapat kita laksanakan, sO..rancanglah sesuatu itu dengan bijak moga dapat dilaksanakan dengan baik..jangan hanya sekadar omong kosong, tapi tidak mampu untuk dilaksanakan.. jangan hanya selalu berangan tapi tidak pernah nak berusaha menjadikan angan-angan itu suatu realiti! tulah realitinya, ianya berlaku tanpa kita sedari...kan. kehidupan di dunia hanya sementara, jangan hanya mengejar dunia sampai kita lupakan segalanya. jangan juga kita memandang rendah pada orang lain kerana belum tentu kita dapat melakukan apa yang orang lain lakukan walaupun dia tidak digelar doktor, profesor Or sebagainya. setiap antara kita memerlukan antara satu sama lain, even tukang kasut, mahupun cleaner...or whatever...misalnya kita andaikan cleaner tu takde, pe akan jadik???maka, fikir-fikirkanlah...setiap manusia ade kelebihan tersendiri,kan..

huh! dah bermadah helah plak teman. erm bukan ape..ade 1malam teman berbicara dengan en.vespa...dan tetibe plak en.vespa bersyarah plak dengan teman..dari jam 11.30pm~3.30am kOt...huh! naik cair telinga bila phone tu dOk melekat je berjam2...tapi, disebabkan leteran yang memberangsangkan, maka teman tabahkan hati untuk menjadi pendengar yang setia.. ;)

en.vespa nie,kadang-kadang kalo call..takde mende nk cakap..biase kalo call kitorang borak2 rasenye ade la lebih kurang 5minit...tak tau nk cakap ape dah, lagipun dia penat..koje sampai ke petang..malam tentu-tentu le nak rest kan...tapi, kalo ade satu-satu masa yang dia berminat nak cakap...ha amik kO...sampai 2~3 jam...hehehe..teman tak kisah, sebab apa yang dia cakap tu semunya berguna pada diri teman dan juga dia...bukan omOng kosong...ayat yang skema di atas pun dipetik dari kata2 dia la....

ape2 pun, thanks fOr all adviced that u give fOr me...hehehe, ala-ala cakap Omputih gitu..hehehe...memang awak selalu bagi nasihat yang sentiasa mematangkan diri saya..walaupun kadang-kadang awak marah saya, pastu saya merajuk sebab kena marah..huhuhu, tapi, bila akhirnya saya dapat "kenalpasti" sebab awak marah saya hanya semata-mata nak saya menjadi yang terbaik untuk diri sendiri dan awak..dan semua tu awak lakukan juga sebab awak saya sayang saya!! thanks, dear! =)
p/s : jOm kite layan pic bawah ni, pic teman bersama artis-artis muda...yang nak sangat bergambO dengan teman...hahahhaa (sangatlah perasan teman nie kan....ngeh..ngeh..ngeh..)

bawah ni pic teman dengann amylia AF3..tomei2 jer...


















bersama fara fauzana dan kak engku di majlis sambutan besday fara...hehehe besh!!

















sekian untuk kali ini...esOk teman ke seremban, fieldwOrk kat sana...nak kire berapa jumlah kedai yang ade kat sinun..hehehe

Wednesday, March 10, 2010

:: cLeaNLinesS fOr prAyeR::

In Islam, cleanliness is considered a part of one's iman or faith.

The heart must be clean of evil thoughts and the body must be clean of impurities.

Muslims are required to be clean to perfom the prayer.

Ablution refers to cleaning oneself to be in state of purity for prayer (Wudu).

Perfoming Wudu correctly is important for one's prayer to be accepted by The Almighty.

Bathing or ghusl is required before wudu if there was ejaculation of sperm, sexual act and death (other than martyr).

Other acts that require ghusl include menstrual discharge, wiladah (after the delivery of baby), and nifas (blood from the womb after the birth of a child).

The requirements of ghusl are the intention to perfom ot for Allah and ensuring that water touches every part of the body.

Things that stand in the way of water touching the parts of the body such as cream and nail polish must be removed.

take from: Muslim Welfare Organization Of Malaysia

Tuesday, March 9, 2010

:: prOmOtiOn bAraNgaN EngLisH StyLe::

salam....entry kali nie just fOr promosi barang2 english style..sesape yang berminat and teringin benor nak memiliki..bleh ler layari http://www.senangingat.com/

segale ape yang tertera di bawah ni teman copy paste dr http://ceritapnut.blogspot.com

harga ni adalah untuk promosi selepas ini MUNGKIN, saya bilang MUNGKIN, mungkin akan naik sedikit, atau mungkin juga kekal, bergantung pada tahap supplier bagi harga-harga terkini kepada saya.

Untuk pembelian melebih 150 ke atas, boleh bayar dua atau tiga kali, konsep saya ialah, win-win situation camni :-

* katakan berminat dengan kabinet harganya RM280, so boleh bayar dua kali, atau tiga kali.

* Tetapi, sebab perniagaan ini Online, maka barang akan anda perolehi selepas pembayaran terakhir selesai, saya akan uruskan penghantaran.

* Untuk barangan perabot saya akan hantarkan sendiri ke rumah anda. Charge penghantaran RM10-20 bergantung pada lokasi anda.

* Untuk barangan yang kecil, seperti pot, vase, plate saya akan gunakan courier untuk penghantaran, dengan charge penghantaran ditanggung pihak anda.

* Sekiranya berminat dengan sesuatu barangan, sila email/sms saya code barang, kuantiti dikehendaki, dan saya akan membuat booking dengan supplier (saya tidak simpan stok, saya hanya membuat pembelian berdasarkan pesanan anda)

* sekiranya confirm barangan anda, pembayaran hendaklah dibuat dalam dalam tempoh 3 hari dari tarikh pesanan, atau setiap hari Jumaat, kerana bekalan stok akan dibekalkan setiap hari Sabtu, sekiranya terlambat, pesanan anda akan dibawa keminggu hadapannya.

meh jamu mata meh...erkkk harga-harga ni tak termasuk periasan dalam pasu/atas kabinet, harga tu harga kabinet/pasu je...




















































Erkkk ok tu je buat masa ini, sebarang pertanyaan leh tanya kat chat box, email, komen, sms..

p/s :untuk gambo yang lebih jelas, sila click pada gambo.. tq ;)

Monday, March 8, 2010

i'm sO busy ::

















rabu 3/mac/10

*7.00am~8.00pm di PKNS program Hari Terbuka Pendidikan khas
*9.00pm~11.30pm settlekan apa yang patut+tidoO.
khamis 4/Mac/10
8.00am~5.00pm kelas+kuliah
5.30pm~8.30pm settlekan problem yang tak sangka terjadi
9.30pm~10.45pm gerak ke KL sentral + tunggu bas+tren ke Ipoh
11.30pm~2.45am di dalam keretapi otw ke ipoh
Jumaat 5/Mac/10
3.00am~3.30am~merayau dengan nazirah mencari surau berdekatan for sleep..
3.30am~6.30am akhirnye jumpe surau + tidoO..
8.30am gerak ke Hospital Kuala Kangsar
9.30am~12.00pm buat pemerhatian klinikal kat hospital tu..besh bangat, sumenye bagi kerjasama yang tidak disangka..layanan yang mesra..thanks! for da staff kat hospital KK
12.30pm~2.45pm mak and m.cik jemput kitorang kat hospital, bawak p jenjalan kat kuala..actually nk tunjuk suasana kuale kat nazirah..hehehe
3.30pm~3.45pm otw ke ipoh...nek bas sri maju
5.30pm~8.00pm otw ke kl nek bas plusliner...
10.00pm tiba di ukm...rehat.........
Sabtu 6/Mac/10
8.00am~5.30pm ke Klang (Meru) buat kerja lapangan geopolitik ..
6.30pm~12.00am pergi umah wenco, sambut besday najmi..(besh dapat mamam macam2)

Ahad 7/Mac/10
8.00am~5.30pm again, kerja lapangan geopolitik..tapi kali ni kat Ijok, Kuala Selangor..
6.00~8.00pm rest..............
9.00pm~10.30pm tengok PapadOm dengan Khai..beloved rumate! hilang stress+penat teman...........sambil mamam burger+megi asam laksa+kopi panas+biskut 4 segi Hup Seng..
10.45pm titoO..........zzzzzzzzzzzzzzz