Monday, October 26, 2009

:: nak exAm Ker??? ::

salam, wahai kalian semua...

tatkala ketika ini rakan-rakan seperjuangan sedang berjuang untuk menghadapi exam...maka, teman pula berjuang melengkapkan entry di blog ini...hehehe... GUD LUCK!!! for semua rakan-rakan, kengkawan, sahabat...dan seluruh warga ukm yang nak pekse dah nie...do the best! hari ni first day exam bagi student2 kat ukm nih....so, masing2 mula memerah otak yang dah lama tak diperah....(teman ler tue...uhuk!) as usual lah kan, setiap kali nak exam..teman sentiasa bergumbira, tak seperti orang lain yang pulun dan tekun study... tapi sampai ke satu tahap..teman mula akan berduka cita yakni di kala esoknya nak exam...uuuuwwwwaaaa ....

tu lah teman..study last minute, memang lumrahnya begitu..waktu zaman sekolah dolu-dolu study bagai nak rak...konon nak jadi pelajar cemerlang..hahaha..siap bangun study dikeheningan pagi just for study..rajin benor time tue...baca buku, buat latihan2, and siap buat notes2 kecik...colourful bagai...memang rajin giler weh..koje study jer... tibe masuk matrik, rajin tu kejap bertambah..kejap berkurang..tibe pulak kat u nih...konon dah dewasa lah kan...study pun dah malas..tunggu exam tu dah nak tiba..baru lah kerajinan tu muncul...sangat lah tak bagus dengan keadaan ini, tapi..teman tetap go on dengan keadaan ini...huhuhu..tak tau la kan, mungkin umur makin meningkat dewasa..dan semangat kestudyan tu berkurang....nak2 plak otak nih dok fikir perkara yang tak sepatutnya difikirkan...isk..isk..isk..

okeyss...ni plak koje kami bertiga (rumate teman=khai, cosmate teman=nazirah dan teman) petang semalam lepas jer bangun tido...kitorang p lunch, after lunch, kitorang tido balik, pastu bangun balik...dan ini lah koje kami selepas bangun tue...(makan lagi wehhh...........) actually ni lah rutin harian ketika study week..kami bertiga, kalau orang lain pagi petang siang malam dok study, but kitorang pagi petang siang malam dok melantak...huhu

pada mulanya, rasa teringin nak makan pisang goreng petang tu...dan dengan adanya jasa baik seorang rakan teman si ***h* ni yang memang sentiasa baik hati nih..kami bertiga dapat gak le makan pisang goreng tu coz si ***h* ni tulun belikan..time kacih sangat...jasamu tetap kukenang..uhuk! untuk pengetahuan sapa2 yang nak tahu, kami bertiga menyediakan sarapan, lunch, minum petang, dinner and supper...tiap hari dalam bilik..hehehe, tu sebab koje kitorang dok makan jer...ada jer benda yang kitorang orang buat dan menjurus kepada makan..makan..makan..dan makan...

erm...nengok2 pisang goreng panas yang telah dimakan abis oleh kami bertiga....sepinggan penuh tue..


keropok lekor pun ado.....

dan ini minuman kami...nescafe kacip fatimah....konon-konon bagi stamina for study ler...stamina tido kot ade lah... =)

then, ade buah tembikai sebijik yang dibelikan bersama pisang goreng ini..gara-gara si khai yang teringin nak makan buah tembikai..konon nak makan buah tembikai sejuk2 letak ais batu sume..alih2...ape jadi dengan tembikai tu..tau tak???

tembikai tu telah didecorated oleh nazirah dan khai...teman jadik pemerhati dan jurufoto..memang kata orang takde koje, cari koje...kitorang dok habiskan masa buat benda2 agak "berfaedah" nie semalam hampir 2jam.. tak tau la ape motif nyer...sape punya angkara yang mencetus idea deko-deko nih...teman pun tak tau...

taadaaa.........
lagi...

dan lagi...

itu lah kojer nye semalam....tak tau la kan...masing-masing ting tong...so, tercetus ler koje2 yang agak "berfaedah "tue....tapi..........dengan adanya kejadian semalam, maka dapat dikenalpasti bahawa wujudnya kekreatifan dalam jiwa masing2....ngeh..ngeh..ngeh..xde sesape ngajor pun, sume dibuat sendiri...hehehe...

okeysss lah....sampai di sini sajer, sok dah mula paper teman subjek PJ SUAIAN...wish me luck yea everybody..... sama kita berusaha melakukan yang terbaik..yeah!!

p/s : untuk menghilangkan ketensionan yang melampau silalah ikut jejak kami bertiga seperti di atas ye....

4 comments:

Hyda said...

cantik tembikai 2...waaa.nak jgk..

Hyda said...

cantik tembikai 2...terasa syg nk makan..

Hyda said...

cantik tembikai 2...nk mkn terasa syg..

heart by heart.... said...

haida-hehehe...tu lah koje orang xde koje...camtu lah...
sodap tembikai tue..manis sajork!