Sunday, January 3, 2010

:: entry for kak maria::

salam,kebelakangan ni, teman demam+selsema+batuk2..aduish! memang sangat tak larat..nasib baik la this week kelas belum mula lagi..so, bleh la melayan feeling x cihat nih.
entry kali nie special for k.maria tersayang (akak sedara teman)...hehehe..yang teringin bebenor nak nengok pic kak ana(akak sedara teman&kak maria) yang telah pun selamat diijabkabul 27 nov lepas...sume pic ni pun bukan teman yang amik nye..sume adik yang tulun amikkan..teman sibuk membantu di dapur ahaks!! poyo nak nunjuk yang teman ni rajin le benor..hehehe..
kepada kak maria-->kenapa tak datang time tue, best...sume ada tau..opah pun kitorang bawak sekali...jauh tau..perak ke seremban..dengan penuh semangat dan keazaman..opah dengan bersungguh2 nak ikut kitorang, nengok cucunya nikah..pasni, kitorang bawak opah ke penang lak..nengok cucu yang kat penang lak nikah.. =) insyaAllah.

actually, opah kitorang da hampir 85tahun da..da uzur cikit and
kengkadang ingat, kengkadang lupa..so, tak kan nak tinggalkan..gpun, kalo tinggalkan..xde sape nak jaga lak..susah dan senang..kite sume tetap bersama..kan opah..kan... =)

ok...k.maria, diharap dapat melayan pic2 kat bawah nie, theme hari sanding tu..purple...so, kami sume pulun dok cari baju kaler purple...hiks!

pelamin ari tue...nampak simple tp cantek!



hantaran dari sebelah perempuan



hantaran dari sebelah lelaki...



tadaa...tu dia pengantin perempuan...senyum lebar..tue........


saat menunggu ketibaan pengantin lelaki..berdebar2..


dia datang...dengasn lenggang lenggoknya...(ulang 3x)


akhirnya..bertemu jua.... =)


selamat bersanding......saat-saat bahagi kedua mempelai...ceeewaahhh...!



gitulah serba sedikit pic yang sempat diambil time tu...for kak maria, itu jer yang dapat akak pamerkan kat cni..hehehe...alhamdulillah sumenya selesai dengan baik..pengantin sama padan sama cantek...bagai pinang dibelah dua ..(ayat belajar time darjah 5.. hik!)

kepada kengkawan yang telah melansungkan perkahwinan@pertunangan time semester break ari tu...selamat pengantin baru and selamat bertunang..moga dikekalkan jodoh dan diberkati Allah sentiasa..amin..

2 comments:

adeqya84 said...

Akak....
time kasih upload gambar2 utk k.maria ..hehe..nampak mcm muka kakak je pengapit tu...sedih jugak tak dapat p...nanti kenduri Aie..kalau ade rezeki leh jejalan lagi...hehe...jage diri...makan ubt tau...=)

heart by heart.... said...

sma2...uish, bukan akak pengapit tu...sepupu sebelah m.cik pidah..hehehe a'ah, insyaAllah..de rezeki, sama2 kite ke sana lak...kan