Friday, February 26, 2010

:: my engagement ceremony::

salam semua..ermm..kehidupan semakin busy..yeah! balik jer cuti...kembali semula ke dunia seorang student...time mid semester break sungguh la penuh dengan pelbagai aktiviti..bUt bukan aktiviti buat asgment..hehehe, tapi aktiviti merapu3 dengan famili..hahaha, pe2 pun bila balik kampung, teman wajib memanfaatkan masa bersama famili sebaik yang mungkin especially beloved mOm!

sedia maklumlah kan, time cuti tu teman sibuk dOk prepared 4 majlis pertunangan... keluar sana sini beli barang2..Owh! sungguh excited hehehe..ala-ala nak nikah plak..agak poyo teman nih kan..kan..kan.. =) yang amat teman terharu bila mak teman sendiri yang sibuk2 dOk design hantaran..balik je umah memang all da hantaran sudah siap digubah..huhu, a lOt Of thanks mak!! mak teman tak pernah pun menggubah sebelum nie, and tak sangka plak pandai mak menggubah and sO excited..teman seronok sangat..

nengok hasil gubahan mak istimewa untuk bakal menantu kesayangannya..en.vespa a.k.a aizat...hehehe...sebelum kite meneruskan citer jOm kite layan pic kambing yang dikorbankan untuk majlis teman..=)



















nie plak pic ketika disembelih... =( sedih jer...nasib baik teman tak makan kambing dan seangkatan dengannya..huhu



















okeys..sambung cite...maka termaktublah sudah dalam dairi aizatasha pada
14 Februari 2010 (ahad) mohd aizat dan nur natasha mengikat tali pertunangan..alhamdulillah. semuanya terlaksana dengan baik dan meriah.. actually, teman ngan en.vespa xdelah merancang sangat perkara nie..tetibe terfikir dan mungkin da sampai masanya untuk kitorang bertunang..teman sendiri tidak menyangka majlis pertunangan teman akan semeriah itu..sungguh terharu..time kasih mak and abah yang banyak berusaha memeriahkan majlis ni..dan termasuk juga, adik2 teman, sedare mare yang berusaha datang dari jauh, kengkawan dan semuanya yang meraikan majlis teman..thanks bebanyak!!

alhamdulillah semuanya sudah selesai, hampi
r 8tahun kami kenal, dan tiba masa untuk mengikat tali pertunangan..semuanya dah tertulis dan ditentukan Allah. teman sangat hepy..hepy sangat2..thanks to family aizat also!! ok..jOm nengok pic bawah ni plak..hehehe

pic1 : perbincangan antara dua belah pihak..( yang berbaju batik coklat+oren tu bapak aizat..)


















pic2 : tetamu yang datang..


















pic3 : kengkawan yang hadir..time kacih sume ;)

















pic4 : pela
min yang ditaja oleh kawan sekolah teman shahril a.k.a she wan dari butik dia
D' arilla Bridal 'N ' tailor
gambo bawah lak ketika opah aizat saringkan cincin..

















pic 5 : all da hantaran purple(teman) yellow+gold (aizat)


















pic7 : it's me..hehehe



















pic8 : the g
reatest cakkes n cupcakes yang paling teman suke time nih..mabeles!





























pic9 : with mak, abah and opah aizat...time kasih semua!



















itu saje setakat nie after this, i will post all da pic on that day for next entry..especially fOr piqah..my ex-rumate yang nak gak teman post all da pic kat blog nih.. owh, tak lupe..malam kenduri tu, kitorang ade buat makan2 famili buat ikan bakar...maka, jemputan istimewa untuk en.vespa coz ade mak sedare n pak sedare teman yang nak berkenalan dengan dia, so malam tu dia datang..that's bcoz, time bertunang dia tak datang..hehehe...malu gitu..
pic ni masing2 time sibuk2 cuci ikan talapia merah tue..30 ekor je..hehe and buat kuah asam...hehehe (tapi teman xmakan=)




































p/s : okeyyss...itu jer..doakan teman and aizat kekal hingga ke akhir hayat, amin.........insyaAllah....

memang sungguh meriah!! thanks for all.......

4 comments:

padilchan said...

tahniah la~

jgn lupe jemput kenduri t yek???

hehe~

heart by heart.... said...

thanks! padil..insyaAllah, tak lupe punye.. =) and padil wajib datang..okeyyss!

:: c.i.n.O.n.e.t :: said...

salam...
tasha...huuu xajak aku pun..
majuk3!!! :P
pe2hal pn tahniah k...
smoge cepat kawen...
n jgn wat2 lupe lak nak ajak aku ni...hehe...

ni aku nak sampaikan sumthin..
shima kem salam kat kamu :)

:: c.i.n.O.n.e.t :: said...
This comment has been removed by a blog administrator.