Tuesday, August 24, 2010

:: aNis SuhaiLa ^_^ ::

hari nie teringat kat anis suhaila..baby cOmel yang sering menjadikan kami sekeluarga ketawa bila melihat telatah dan gelagat nye...ehehehe. siapakah anis suhaila ini? okeyss..mari kita berkenalan dengan baby yang cOmel ini..(skrg da xbaby da..besar sudahhh..) anis suhaila nie anak kepada ucu en.vespa..kira adik sepupu en.vespa..la. anis nie rajin mak nye bawak balik kampung, jadik kami nih..adik beradik perempuan teman yang gilakan baby nih..ape lagik, tiap kali si anis nie balik kampung jer..kami terus call " ucu,da sampai umah tok ke? bOleh kitorang amik anis?? " ehehehe..mujur la mak ayah anis nie xkisah... bila diOrang on je..kitOrang pOn on le... terkedek2 adik teman berjalan p amik si anis ni bawak balik umah..hehehe.. yang serOnok nye..anis nie jenis suka kat orang..sO, kitOrang nih memang lagik suke la kalO dia sukee... i like!

sOnok tau main ngan anis nie...dia sukee benOr main, xkisah la dengan yang sebaya dia ke, yang tua daripada dia ke..even dengan abah teman pOn dia leh main tau.. tambah2 pulak abah teman memang sukee dengan budak kecik..ha! ape lagik..mengekek le ketawa si anis nie...kalO time abah dOk tengOk tv..jap g dia datang..manje2 ngan abah..lentok2..siap panggil abah lagik..dengan mak kitOrang, dia panggil mak.. manje sangat..bila ade kat umah tue..sOnok!! anis nie sangat manje..kalO kita dukung dia..lentOk je kepala dia kat bahu kita..fuh! memang layaannnn.. kalO dia datang umah kitOrang..amik pepagi buta.. lewat petang baru hantar pulang..hikhikhik..bestt giler main ngan dia..kalO boleh xmau hantar dia balik pOn..ehehehe...
~~anis cOmel!! ~~

senang nak jaga anis nie..seriOusly! kita bagi makan ape pOn dia makan..jenis tak memilih..ape kita makan, dia makan..apa kita buat ..dia nak buat..yang lagi serOnok apa yang kita ajar..mudah je dia nak terima & ajuk.. COntohnya kita ajar dia sebut "cincin"... kita sebut 3-4 kali je..pastu dia akan ikut ape yang kita sebut... sOonok sungguh.. memang cerdik anis suhaila nih... nak bawak p mana2 pOn senang..macam 2minggu lepas, teman dan en.vespa bersiap nk g umah bapak en.vespa..then, anis nie tengOk kitOrang bersiap2..dia pOn nak ikut..ha! kena la bawak kan.. sO, kitorang ni bawak la... takut juga..kOt dia nangis ke nanti kan..tapi tawakal je la...rOpenye, da sampai kat umah bapak en.vespa..punye la dia sukee.. main2 dengan adik en.vespa..dengan bapak en.vespa..(bukan main suke dia...) bapak en.vespa sama la mcm abah teman..suke benOr main ngan budak kecik....eewaaahhhhh... hepi sungguh anis nie.. time tu, dari pagi sampai ke tengahari..dia steady jer tak ingat pOn nak balik ke, nangis pe2 ke..takde.. bila nak balik, masuk dalam keter..dia bOleh nangis lak.... kOrang tau sebab ape?? sebab dia xnak balik..muahahahaha..gitu punya friendly si anis suhaila nih.. memang besstttt!!

anis memang hepy..dan slaloO buat kitOrang dalam umah tue ketawa.. gelagat dia memang asyik nak tergelak je... kengkadang dia bOleh menari2... siap shuffle lagik..hehehehe.. kalO kita nak amik gambO dia..pandai dia pOsing wehhh... kalO dengan en.vespa pOn sama.. bukan main manje lagi dia..kata en.vespa, kalO kat umah, en.vespa dOk sesaje tengOk tv..jap g si anis ni datang manje2 ngan dia... ehehehe. kalO dia tak balik dalam 1minggu, kitOrang nie da resah..rasa tak hepy jerr...

p/s : sentiasa permudahkan urusan orang lain, maka Allah akan memudahkan urusan kita.. insyaAllah ( pesanan ibu anis suhaila)

2 comments:

Cik Mun said...

nk main dgn anis.....

heart by heart.... said...

mun..jOm balik perak...leh la main ngan dia..sOnok main ngan dia..memang cOmel..nOtty2 ckit..suke usik orang..bestt....ehehehe..rindu sgt kat dia..