Tuesday, August 31, 2010

:: buka puasa bersama keluarga::

salam merDeka untuk semua.... huh! minggu nie terasa amat penat nye..ya Allah... balik dr kampung asyik tidO je... hurmm..plan nak siapkan assgment minggu nie...sebab minggu depan nak hOOOreeyyyy ngadap raye...ehehehe. hari jumaat nie teman udah mula cuti untuk raye..wOw! serOnok tak terkata.. tak sabO nak balik umah prepare untuk raye... even, tiap2 minggu balik..tapi kehangatan raye..tu..uuiittt...!! bestt sangat... last weekend kitOrang balik kampung..kali nie memang bessttt! sebab dapat berbuka ramai2.. meriah sangat.. sebab adik2 teman ada balik...siap bawak kengkawan dia..2 orang...

macam2 ade la time berbuka tue...kitOrang kat umah tak masak pOn..jUst beli je kat bazaar..Orang nie beli ckit..Orang tu beli cikit....ha! amik kO..udah penuh hidangan..itu pOn tak terhabis...mulanya en.vespa janji nak buka sama2 kat umah teman..ok, tak pe la..mesti le rasa hepy kan...tetibe petang tu katanya tak jadik..sebab nak kisahkan hal mOto vEspa kesayangan dia..belum habis diuruskan lagik.sO, tak sempat nk berbuka dengan teman and famili..huh! terasa sedih nye..dah janji..pastu tak tunaikan lak...pedih...pedih... kemudian, hati nie berduka lara le kan..yelah..dalam fikiran dan bayangkan ke'hepy'an nk buka sama2 Orang2 tersayang kan...sekali tak jadik..mau le panass...sabO...sabO...then teman pOn wat dek je la..tak balas pOn mesej dia...seolah2 pasrah gitu....

tetibe dah nak masuk waktu berbuka adik teman jerit... " akak! abang izat da sampai..." huh! cisS..menguji emOsi sungguh! sabO je lah... suprise la yek..kOt nak main2 pOn..jangan le sampai macam gitu..time tu, teman tengah menggoreng maggi...langsung maggi tue dimasak tanpa perasaan akibat kesedihan tadi..makanya.. maggi tue..tak de la sesedap yang disangka..hehehe.. nasib la maggi tue. waaaaa..adik2 teman sukee..sukee sangat sebab bakal abang ipar diorang nie bawak balik chicken wings...memang peberet diOrang pOn..ha..makan la kOrang chicken wings tu puas2...hurmm...yang adik teman si shirah nie, rOpe nye udah berjanji plak dengan bakal abang iparnye nie, yang dia nak belikan rangka ayam peberet abang ipar nya...bertukar2 menu le diorang nie....hurmm..penuh dengan lauk ayam le ari tu... tapi tak makan dengan nasi pOn..meratah je...

teman dengan en.vespa nie, ekceli segan2 sikit nak menunjukkan kasih sayang depan Orang..wakakaka... tapi seriOus tau..tambah2 plak depan mak abah...segan wehh....sO, time berbuka itu hari...kena la layan en.vespa, makanya...segan yang amat sangat menyelubungi diri..huhuhu... bukan ape, sebab semua orang tengok kan..kite layan, bagi air..bagi pinggan, kuih-muih..adehh.....sOgan benOr....merah padam muka time tu... sure punye la adik2 teman perli2 nanti time nk tidO...kitOrang kalO nk tidO tue..gOsipp dulu..sO, sesape yang berkenaan kena gOsip..nasib la...especially, teman ni le... yang slaloo kena nya...hurmm...sabO aje la....
layan je lah gambo bawah nie.....

~~ nie antara juadah berbuka kitOrang hari tue...~~

lepas semua sOlat maghrib, kitOrang p beli baju raye..yelah bile lagi..time nie semua ada..sO, boleh la p beli..pilih2 sama2... en.vespa la jd driver kitOrang..huhuhu..abah nak g, tapi dah en.vespa g...makanya, abah rilex aje kat umah...nasib baik la en.vespa jenis ok..bOleh menunggu..maklumlah, kaum2 wanita bershopping..agak la berjam2 lamanya..bukan ape nk memilih yang berkualiti...kan..kan... habis sudah bershopping, p umah kawan mak pulak..antO kuih bangkit yang diOrder...huh! udah penat semuanya..nasib baik m.cik tue menjamu kitorang nescafe+kuih raye cornflakes+kuih simpul kasih...hok yang ade serunding dalamnye tu kan...sO, sambil menunggu mak berborak..kami yang muda-mudi nie, ape lagi..menjamu selera la kuih2 yang dihidang...wakakaka..berebut dengan en.vespa kuih simpul kasih tue..ehehehe... siap m.cik tu cakap.."kOrang kawen nanti , jat suh je tasha buat kuih nie bebanyak ye...senang je..bukan susah pOn, sambil tidO pOn boleh buat..." ehehehe ye la tu sangat..

lebih kurang pukul 12mlm mcm tu baru kitOrang balik...fuh! berjalan sakan...itu pOn, balik tu...teman panaskan makanan yang ade kat dapur tue..sambung makan lagi...en.vespa nie sukee makan...jadiknya..kita sediakan je..sure dia akan makan...sO, kitorang makan2 borak2...lebih kurang pukul1> baru tido...last2 semua pakat tak bangun sahur..mak je bangun....huhu..sabO aje la....


2 comments:

puteri cahaya. said...

wah..bestnye berbuke bersama family..

heart by heart.... said...

puteri..alhamdulillah...memang bessttt.... bila lagi kita nk jumpa kan..rasa dekat je hati nie..dengan puteri..tapi, jumpa btul2 blum lagi...huhuhu