Thursday, May 26, 2011

:: alhamdulillah,.kurniaan-Mu::

assalamualaikum..
dah lama sangat teman tak menaip kat blog ni..akibat kesihatan yang kurang baik, makanya mood untuk berblog sangat lah kurang.. faceboOk pon on je..tapi tak layan sangat ...2minggu lepas, en.vespa demam teruk..mc+cuti sampai 4 hari tak keje.. hamik kO! memang tidO je la kOje nye.. teruk betul bila demam..hurm... selepas en.vespa demam, teman pulak, berjangkit sudahh, hOhOhO...dengan sakit kepala nya, segala2nya sakit..huh! sabO je la..asyik tidO je..... dah 3 minggu tak balik kampung, nasib baik mak abah datang umah kami, berturut2 2minggu...bapak pOn ade datang, wah..syOk!

ceritera 1 :
kelmarin, kitOrang pergi melaka, adik teman yang kOje kat sana tak sihat,mulanya en.vespa sememangnya cuti, then, kitOrang plan nak balik kg, tetibe mak cakk cakap nk pergi melaka.sungguh terkejut, makanya kami mengoffer diri untuk follow, kesian pulak abah nak drive sorang2 pergi balik Melaka tu, bukannya dekat..sO, dengan tidak dirancang, kami pOn pergi..adik en.vespa ade kat umah kitOrang, cuti semester..makanya, beliau la menjaga rumah :) . Macam2 kejadian yang terjadi sepanjang perjalanan, punye la banyak xcident yang kitOrang jumpa, keter terbalik la, bas terbalik la, langgar2 keter tu biasa la, yang teman sangat teruja bila ade xcident dimana ade keter terbakar, betul2 sebelah keter kitOrang, fuh! cepat2 suruh en.vespa bawak laju, takut keter tu meletop..huhuh, jalan highway mane nak lari dah kan...memang kecut time tu..tak tau la ape punca keter tu terbakar, memang menjulang2 apinya, hangus sebuah keter, rasanya persona tak pun Gen-2..mOga2, pemandu dan penumpangnya selamat la..insyaAllah..

ceritera2 :
tetibe teman rasa teringin nak makan pizza buatan sendiri..ha! nasib baik piza buatan sendiri, kalO piza buatan Orang lain, huh! jenuh nak mencari..makanya, dengan penuh gigih, teman pOn ajak en.vespa beli bahan2 untuk buat piza, alhamdulillah, akhirnya dapat jugak menyediakan piza yang tak berapa lazat..huhuhu, teman rasa tak berapa jadik! sebab dia tak naik gebu sangat..huhu, sebab tepung cap tescO je, bOleh x, kitOrang p tesco, tepung gandum semua takde stOk kecuali cap tescO, nak tak nak beli je la...en.vespa dah malas nak p kedai2 lain lagi, hurm... ( hohoho, slaahkan tepung plak...patut salahkan diri sendiri..natasha Ooi! ) tu dia.................walaupOn tak jadi, habis selOyang en.vespa dengan adiknya makan...habis jugak...syukur!
ceritera 3 :
okeys! sambung citer atas tu tadi, dek kerana asyik tak sihat je kan, en.vespa suspek teman pregnant..muahahaha... dia cakap, tak percaya sudah..adeh! macam dia plak doktornya.. teman buat biasa je...memang ade perasa, tapi tak nak la beria2, kang takde..teman yang keciwa..huhuhu.. then, tunggu punya tunggu,..tunggu ape??? tunggu time period la kan..ehehehe.. maka, tiba la masanya untuk period, tidak jugak period..wah! lagi kuat teruja, en.vespa memang dah syak da.. hurm, jadik, semalam beli la pregnancy test..hohoho... nak beli pOn macam segan, hahaha...pergi guardian tu, kitOrang tercari2, tak jugak jumpa..at last, terus je en.vespa tanya staff tu..then staff tu bg la 1..dia macam tak caye je kitOrang ni da kawen, sebab macam2 main2..macam bebudak je katanya, hahaha...sabO je la :) siap ucap tahniah!
makanya, pagi tadi dengan penuh semangat, bangun tidO, lebih awal setengah jam dari biasa..hahaha, excited terlebih kan, maka, test dijalankan pada jam 5.15am tadi...dannnnnnn.....keputusannya........................................................... jeng jeng jeng........................menunggu line yang akan wujud kat test pack tu adOi! walaupOn beberapa minit je, bagai menuggu bulan jatuh ke riba... menurut instruction dalam pack tu, dia cakap kalO 2line tu, pregnant la kan...walaupon 1line pekat warnanya, dan 1lagi sama2...huh! memang nebes! tunggu..dan menunggu..................Okeys! 1 line telah muncul....tunggu lagi......tunggu.......................kemudian, tiba2! muncul 1 lagi line..maka, sudah ade berapa line? tadaaaa....2 line telah berjaya diwujudkan..tengOk bawah tuuuuuuuuu...........ngeeeeeeeeeeee :Dya Allah, bersyukur padaMu ya Allah, jika benar ape yang teman test tu adalah betul, alhamdulillah...ya Allah..en.vespa terus tersenyum....bersyukur sangat..alhamdulillah, rezeki kurniaan Allah.. masih lagi teman tak percaya..nanti nak pergi jumpa doktor, dapatkan kepercayaan yang lebih jitu..en.vespa menyengih je sepanjang pagi tadi...alhamdulillah..ya Allah :)

4 comments:

:: c.i.n.O.n.e.t :: said...

serius tasha????wahhhhh cpt2 g kinik pastikan btl2... :P


hope +ve.... :P son0knye......

Cik Mun said...

tahniah puan. meh kat auntie meh!!

heart by heart.... said...

cinOnet~ hohoho, esOk kot g klinik...insyaAllah, mudah2 ade la..huhuhu..dOakan kita yea :)

mun~ tQ2..ehehehe...alOlOlO... :P

^^ Zatil Hidayah Hamizi ^^ said...

Kekeke. Til dah agak dr entry b4 tuh lg. Well, I'm in this field kan. Tahniah! :)))