Saturday, May 28, 2011

:: pengesahan+simptom2::

assalamualaikum...

alhamdulillah, semalam pergi klinik..akhirnya Doktor telah mengesahkan yang teman pregnant.."tahniah en.aizat, isteri awak pregnant 5minggu" alhamdulillah... bersyukur sangat..hepy2 sangat sampai en.vespa sepatutnya kOje semalam,terus amik cuti..buat BBQ ayam+ikan keli...hahaha...panggang memanggang la semalam akibat kegumbiraan yang diterima..walaupOn before tu kitOrang sangat bengang dengan MA kat klinik kerajaan nih...huh! menyirap sungguh, tapi takpe...serikk sudah kitorang nak g klinik tu lagi...huh!

sebenOrnye, tadi dah menaip panjang lebar..tup2..line tenet dOwqn..tak save lak..abis semua yang ditaip, hurm........teman sebenOrnya udah dapat rasayang teman pregnant before nih sebab simptom2 yang teman lalui agak hampir sama dengan simptom2 orang yang hamil, hasil pembacaan di internet ni kan..hohoho... meh teman kOng si simptom ape yang teman alami hehehe...;
  1. en.vespa demam 4hari...kemudian teman plak demam...
  2. bila malam jer, mula la suhu badan tinggi, ala2 demam panas..tapi bila tiba waktu subuh, dah elOk plak...
  3. asyik nak ke toilet jer....ulang-alik asyik nak terbuang air kecil...
  4. selera makan, tok sah kata...selagi ade makan...selagi tu nak makan...fuh!
  5. breast ni plak, terasa membengkak dan berisi...bila terkena something,waaaa...sakit..woOo..
  6. pastu kan, kalO nak makan sOmething, mesti macam beria2 nak...nak dan nak jugak...tak kisah ler sikit pOn..janji dapat..
  7. naluri tue, ade rasa macam pregnant...tapiiiiiii....tak mau percaya, takut salah..hahaha
  8. en.vespa lak selalu cakap...da ade baby dalam perut..Owh...naluri kebapaan...hahaha...walhal, time tu kitOrang tak tau lagik..
  9. memang periOd datang lewat....
simptom2 di atas ade gak sesetengah nye da stOp, dan ade gak yang still go on... yang da stop tu, bab makan...da memang xlalu makan da sekarang, bila terlebih sikit rasa macam mual...senak perut..tapi takde muntah2..alhamdulillah...mOga takde la kes muntah2 ni hingga ke akhirnya...amin... seksa woO...mak teman cakap..hohoho....

yang pelik sekarang nih, kalO ade je sesuatu yang teman ngidam, itu jugak ler yang en.vespa teringin nak makan jugak..kekadang sampai dia lak terlebih..hahaha, sama gak bila apa yang teman rasa, dia jugak akan rasa, bila teman senak perut, dia senak perut..adOi la...u follow me @ i follow u..hahahaha....BTW...tQ very much! en.vespa take care sangat kat teman..sampai nak buat ape2 pon tak bagi,suruh teman ni jangan banyak gerak, nanti baby bergegar2..muahahahha...kelakOr...

1 comment:

Cik Mun said...

risau benor bapaknye. haha