Sunday, May 8, 2011

:: mak....akak sayang mak! ::

assalamualaikum...
mak,selamat hari ibu!! akak sayang mak sangat2. mak insan yang paling akak sayang dalam dunia ni. dari akak kecik, sampai sekarang, akak da kawen pOn, mak sentiasa ada disisi akak, susah atau senang, suka atau duka, sedih atau gembira..mak tak pernah tinggalkan akak walau sesaat. mak sentiasa bersama akak, selalu membahagiakan akak..terima kasih kerana mengandungkan, melahirkan, menyusukan, menjaga, mendidik, menyayangi, memahami, menjadi teman akak dan segala2nya mak buat untuk akak. sampai bila2 pun takkan terbalas segala pengorbanan mak terhadap akak...mak sentiasa memahami akak walau ape jua keadaan. akak takkan gembira kalau 1hari tak dengar suara mak.. mak segala2nya bagi akak. mak terbaik untuk akak. mak sentiasa berusaha untuk membahagiakan anak2 mak..walaupun penat, walaupun letih, walaupun sakit, mak tetap senyum, mak tak pernah tunjuk segala kesedihan.
mak idola akak. mak sentiasa tabah menempuh segala cabaran dan dugaan hidup, mak seorang yang sangat penyabar..sangat2 penyabar, akak harap, suatu hari nanti akak juga akan menjadi seperti mak...insyaAllah.

mak sangat memahami diri akak, akak sangat bersyukur dan bertuah Tuhan kurniakan akak seorang mak yang sangat-sangat memahami diri akak. apa sahaja yang akak alami, apa yang akak rasa dan segalanya tentang akak, akak akan kongsi dengan mak, walaupun ianya sangat privacy.. semuanya akak nak kongsi dengan mak.

mak, akak sayang mak sangat2. biarpun apa jua dugaan yang telah kita hadapi, sedang kita tempuhi, dan yang akan kita tempuhi.. akak dan mak sentiasa bersama dan Allah sentiasa bersama kita. mak, akak tak tau macam mana hidup akak jika tanpa mak.. akak tak mampu untuk hidup tanpa mak.. demi Allah, mak umpama nyawa akak, akak tak mampu untuk bernafas jika tanpa mak... mak, akak sayang mak sangat-sangat..mak, kami semua sayangkan mak... sayang sangat-sangat-sangat.... terima kasih di atas segala-galanya... segala pengOrbanan mak tak mampu untuk kami balas.. akak sayang mak!No comments: