Saturday, November 7, 2009

:: KemBara merApu merAbaN::

semalam kami bertiga (teman, nazirah and Khai ) p jalan2 kat Nilai 3..tentatif program pada mulanya pergi berempat...tapi, de masalah teknikal..so pergi bertiga. nasib baik tak sesat..sebab pakai redah jer...Main objective kitorang ke sana adalah untuk suka-suka...hahaha. Takde lah..ada antara kitorang nie dah nak kawen, so pergi la tinjau kOt ada yang berkenan dan murah2 kat situ..(cuba teka antara kitorang bertiga sape yang nak kawen tuer....hehehehehe )


Khai-teman-nazirah

ini adalah keter yang Khai sewa...untuk kitorang p sana...


Nie first time teman pergi ke sana, before nie dok dengar orang citer...barang murah kat Nilai 3. bila teman pergi..terbukti memang murah..erm, boleh la kan...agak berbaloi jugak la beli-belah kat sana..cuma yang tak berkenan adalah keluasannya...tempat nye besor bebenor, agak penat la kaki teman berjalan semalam..dari 1 place e 1 place..but so hepy la..nengok baju-baju cantek and murah-murah.
habis kitorang berjalan kat situ..kaki pun da penat berjalan, so buat keputusan untuk pulang..hampir 2jam gak la dok kat situ cuci mata je lah...time kitorang nak balik tu, sampai kat simpang keluar dari Nilai..kitorang boleh terlajak terus ke bandar Nilai...sabau je lah, nasib baik la driver tu agak cekap kan, so, boleh U turn balik...kalo tak lepas la kitorang ke bandar Nilai..hehehe
before balik tu kitorang singgah kat tasek Cempaka..konon nak ambil angin le kat situ, tup tup nengok jam dah pukul 6.40ptg... owh...tak solat lagik weh....so, tangguh jap niat meronda2 kat taman tue..kitorang cari surau for solat. abis je solat, kitorang p beli barang2 keperluan sikit...coz stok makanan kat bilik dah abis, dah la kitorang bertiga nie kuat menelan..parah nanti kalo takde ape2 kat bilik tue..mau ada yang tonggeng menonggeng frust..coz tak de makanan..hehehe. beres semua barang dah dibeli, terbeli jugak ice-cream hok yang dalam mangkuk tue...share bertiga..nak p makan kat tasek Cempaka...dah masuk keter menuju ke Tasek Cempaka, da teringat tak de sudu..nak makan ais krim guna ape?? guna jari?? no no no...this is not iklan shampoO...yea.."guna jari pun bOleh.." ngeh..ngeh..ngeh..

nie gambo Khai dan teman...after solat ...kat surau persinggahan kat bangi tue..


sempat lagi snap photo dalam surau tu weh.. nazirah, Khai and me..



disebabkan takde sudu, so, terpaksa la cari alternatif untuk dapatkan sudu..kalo tak, tak makan la ice-cream tu..and cair la dia kan..nak tak nak...pusing la bangi tu cari sudu..pergi dekat 2 3 kedai..semua takde jual sudu plastik..pergi kedai makan lak, sudu plastik tak de...uish, tension..tension.. ice-cream da lama dalam keter..mau cair lak...huhuhu. carik lagi..carik lagi..dan terus carik..akhirnya, dapat jugak..tapi bukan sudu...that's garfu...uhuk! sabau je lah..kekdah nyer, itu je yang ade..first masuk restoran tue, jumpa abang yang koje kat situ, "abang, ada sudu x?" abang tu blur sekejap.."sudu?? ermm...ada kot, jap eh..."... kitorang pun tunggu..pastu dia p carik kat casing sudu then, dia cakap.."sudu takde la dik, garfu ade lah "... teman pun jawab"garfu?? boleh la abang, daripada takde".........so, akhirnya kitorang dapat gak makan ice-cream itu walaupun dengan garfu..itu pun , nasib baik abang tu bagi..free lagik..hehehe
inilah restoran yang baik hati bagi kitorang garfu..lepas gak la kitorang makan ice-cream tu....thanks..restoran nasi ulam... =)


kelakor je rasanya...so, kitorang p makan2 ice-cream kat tasek tue..menghirup angin malam..setelah penat berjalan...memang agak giler2 la semalam..macam2 perkara yang membuatkan teman nak pecah perut...wakaka...


nie ice-cream yang kitorang makan bertiga....yummie..yummie...


tengok gelagat gedik kami bertiga..ngeh..ngeh..ngeh..

nie dua orang berdua yang sangat gediks....


tengok gedikks lagi....poyo sangat...sebenarnya,kegedikan teman dipengaruhi oleh si Khai...percayalah (Khai...sila bengang erk....) ngeh..ngeh..ngeh..
da nak balik tu, kitorang singgah kat kedai yummie...jual barang2 cake..kOt nak buat cake lak nanti dalam bilik...hahaha...(percaya atau tidak ??)
pic kat bawah nie, tau x..pic yang teman sempat snap, si Khai drive sampai terlebih dari garisan putih tue masa tiba kat traffic light...malu weh...sume nengok...
P/S : hepi-hepikan diri anda..slaloO...walaupun di kala hati gundah gulana... =)

4 comments:

khaira said...

eh, gi nilai tu bukan sebab kak **s*a nak bertunang ke sem depan???uhuks(2x)...

heart by heart.... said...

weh...sape kak **s*a tue??? name baru erk...
ada star kat atas...hehehe...
baru ku tau begitu rupanya nama zaman moden kini erk...
camne nak sebut nama tu khai??

khaira said...

hahaha...
kak sebut je macam ni,
bintang,bintang,s,bintang,a...
hahaha
hanya orang pandai jer yang bley jawab,,,wakakaka

heart by heart.... said...

hahahaha...yo yo oO'o...jer.. =P